
Ik heb bananenbrood altijd een beetje een gekke naam gevonden. Eigenlijk is het gewoon cake. Hele lekkere cake. Ik maakte dit laatst met mijn zoon (3) en dat ging heel goed. De handelingen zijn gemakkelijk, beetje mengen, wegen en roeren. Een driejarige kan de was doen 😉
Dit is mijn favoriete bananenbrood ooit gemaakt. Het is een traktatie, dus bestaat niet alleen uit ‘heilige’ ingrediënten. De verrassende toevoeging, citroenrasp, is voor mij echt een game changer. Binnenkort maak ik deze nog eens!
Je hebt nodig
- 3 bananen
- rasp van 1 citroen
- 1 tl vanillepoeder
- 150 gram bloem
- 75 gram volkorenmeel
- 25 gram amandelmeel
- 75 gram lichte basterdsuiker of kokosbloesemsuiker
- 2 tl bakpoeder
- 1 el roomboter
- 5 el yoghurt
- 2 el olijfolie
- 2 eieren
Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen met de citroenrasp en vanille. Meng in een aparte kom de bloem, meel, amandelmeel, suiker, bakpoeder. Kneed de roomboter, olijfolie en yoghurt er doorheen. Kluts de eieren er doorheen. Meng met de bananen tot één beslag. Doe in een ingevet cakeblik en zet 45 minuten in de oven. Laat even goed afkoelen.
Comments (2)
Al eens eerder bananenbrood gemaakt (2verschillende recepten) maar citroenrasp ken ik niet.. hoe doe je dat? ?
Auteur
De schil raspen (het geel, niet het wit). De rasp van een citroenschil zeg maar. Google kan je vast goed helpen! 😀