Regenboog fruitbord maken voor het oefenen van snijden en schillen

Vandaag maakten we een regenboog fruitbord zodat we lekker konden oefenen met fruit snijden. Ok fruit en een paar spekjes, op verzoek 😉 We hebben vandaag geoefend met fruit snijden en snijden in het algemeen. Zie hier ook de les over leren snijden met kinderen die ik weleens geschreven heb. En eentje over schillen. We maakten vandaag ook al kaneeltoast en een flatbread pizza.

Klik hier als je graag alle tips wilt bekijken voor koken en bakken met kinderen, op de pagina van VoedZo Kleine Koks.

Stap 1: Bedenk samen wat geschikte fruitsoorten (en eventueel groenten natuurlijk!)

Stap 2: Laat ieder oefenen op eigen niveau

Zo kan een 2-jarige gemakkelijk de banaan snijden en de inkepingen in de meloen. Mijn 5-jarige wilde de mango schillen met een dunschiller. De 8-jarige heeft de rest gedaan (behalve de sinaasappel, niemand wilde dat doen, dat deed ik), inclusief het mooi opmaken van het plankje en bedenken wat de juiste volgorde zou moeten zijn.

Stap 3: Lekker eten en genieten!

Praat eventueel over de smaken, welke je favoriet is, welk je mooi vindt en wie weet zit er wat nieuws tussen, dat kun je dan uitgebreid onderzoeken met elkaar. Je kunt ook voor de lol vertellen wat jouw favoriete fruit was als kind zijnde, en wat de kinderen zelf heel erg lekker vonden toen ze nog heel klein waren.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *