Sinaasappelsap maken met kinderen

Sinaasappelsap maken met kinderen
18 maart 2020 sharon

Natuurlijk weten wij volwassenen allemaal wel hoe sinaasappelsap gemaakt is en hebben we het ook waarschijnlijk weleens gezien. Toch is het voor kinderen nog een wondere wereld. Ook al weten ze waarschijnlijk wel hoe het werkt, het een keertje echt zelf doen blijft een verwondering 🙂

Klik hier als je graag alle tips wilt bekijken voor koken en bakken met kinderen, op de pagina van VoedZo Kleine Koks.

Wij maakten vandaag sinaasappelsap nadat we een filmpje zagen hoe dat in een fabriek gedaan werd. Dat kunnen we thuis ook! We maken eigenlijk nooit sap en hebben ook geen citruspers, dus we deden het met onze (schone) handen. Uiteraard kun je gemakkelijk hulpmiddelen gebruiken als je die wel in huis hebt, zoals een pers.

We hadden 6 sinaasappels voor drie kleine kinderglazen.

Uiteraard is het supersimpel. Leg even uit hoe je de sinaasappel halveert, zodat je het meeste sap eruit krijgt. Laat dan een keer zien hoe je de sap eruit kan persen. Neem een grote kom of pan, zodat het niet een mega troep wordt en er wat ruimte is om te spetteren wanneer je knijpt.

Mocht je het net als wij met je handen doen, leg dan uit dat het het makkelijkst is met twee handen bovenop de sinaasappel, en dan knijpen. Dat kun je de meeste kracht zetten. Beetje draaien, beetje heen en weer wrijven.

Lekker knoeien, dat ook! En daarna lekker in de glazen gieten. Je kunt het eventueel nog zeven in een zeef als je kind stukjes echt verschrikkelijk vindt.

Geniet!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*