Afslankthee en wonderthee, waarom het werkt en hoe je zonder kunt

Afslankthee (en andere wondermiddelen) met werkzame stoffen die je kilo’s vanzelf verbranden. Je zou denken dat dit soort producten geen bestaansrecht meer hebben in 2018, maar ze zijn er nog steeds. En gek genoeg met allerlei positieve reacties. Hoe kan dat dan?

Hoe kan zoiets als afslankthee werken?

De verkoper beweert dat er afslankende stoffen in zo’n thee zitten. Daardoor is de thee heel duur, maar je valt er wel vanzelf mee af. Nu is dat niet het enige wat je kunt doen (thee drinken), het is wel slim om ook je voedingspatroon aan te passen en extra te bewegen. Nog een punt: je drinkt het voor de maaltijd. En nog eentje: de werkzame stof geeft je net het zetje wat je dan nodig hebt.

Wanneer je wilt afslanken is het algemene advies: eet gezond en beweeg meer. Duidelijk, wanneer je dat doet mét een thee erbij, dan val je af. Dat komt niet door de bijzondere thee, maar door het algemene, veel herhaalde advies van op je voeding letten en meer bewegen.

De vastigheid en structuur die een thee met zich meebrengt, is dus precies wat je helpt. Maar, het is ook iets wat je zonder thee kunt, of met een hele goedkope thee. De speciale werkzame stoffen heb je verder niet nodig, je kunt het prima zelf.

Hoe kan ik zonder de thee afvallen?

Hoewel de psychologie heel goed werkt voor sommige mensen, kun je dat effect dus ook verkrijgen zonder de thee. Wanneer je je hoop in de thee legt, zorgt dat ervoor dat je voelt dat de thee je helpt, maar dit zit dus eigenlijk tussen je oren. Het goede nieuws is: je kunt het ook zonder thee. Die thee doet namelijk niks voor je, maar alles wat je kunt met een thee, kun je ook zonder. Jij kunt het namelijk. Jij kan op je voeding letten en bewegen. Je kunt daar zoveel thee bij drinken als je wil (kies dan een lekker smaakje). Geloof niet in de thee, maar geloof in jezelf. Jij bent namelijk degene die het kan en die het doet.

De psychologie van de afslankthee kun je dus goedkoop omzeilen.

Eet gezond, beweeg, houd je aan maaltijden, drink thee (welke dan ook) en weet dat jij het kunt. Lukt het afvallen maar niet en loop je telkens tegen dezelfde dingen aan? Doe onze gratis cursus en ontdek welke valkuilen jou ervan weerhouden om gewicht te verliezen. Klik hier voor info.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *