Dáárom kun je aankomen van suiker

Dáárom kun je aankomen van suiker
25 juli 2018 sharon
In slank

Wanneer je suiker eet, verhoogt je bloedsuikerspiegel. Wanneer je veel suiker eet, gaat dat extra snel. Een hoog bloedsuikerspiegel is schadelijk voor je lichaam, daarom maakt je lichaam insuline om de suiker uit je bloed te halen. Insuline wordt gemaakt door je alvleesklier. Als je veel en te vaak suiker eet, kan je alvleesklier minder goed gaan werken.

Deze onderwerpen (en veel meer handige info) behandelen we in de (no) Sugar Bootcamp die maandag begint. Wanneer je veel insuline aanmaakt, vanwege veel suiker in je bloed, worden je lichaamscellen ongevoeliger voor insuline. Dit betekent dat de cellen energie niet meer goed op kunnen nemen. Dan heb je dus niet alleen een hoge bloedsuikerspiegel, maar je lichaamscellen hebben geen energie. Je lichaam slaat het op als vet. Een hoge bloedsuikerspiegel is namelijk niet gezond.

Overgewicht, een teveel aan suiker en insulineresistentie hebben om deze reden veel met elkaar te maken.

Niet per definitie, overigens. Maar de kans is wel groter wanneer je veel suiker eet, dat je moeite hebt met op gewicht blijven.

Daarnaast kan dit proces overgaan in diabetes. Dan wordt het helemaal serieus.

Je hebt maar één lichaam. Je krijgt geen nieuwe. Je hebt er één en je hebt het er mee te doen. Je lichaam is zoals het is, en je kunt ook samen werken om nog meer uit het leven te halen. Als je dat wilt.

Het is aan ons om voor ons lichaam te zorgen. Het is aan ons om het te accepteren. Het is aan ons om het lief te hebben.

En in dit geval betekent dat ook: niet teveel suiker eten.

Klik hier om mee te doen met onze (no)Sugar Bootcamp, nu voor korte tijd met 10 euro korting!

 

Comments (4)

 1. Jantine 4 jaren geleden

  In mijn beleving gaat het meer om de combinatie (dierlijk) het en suiker. Door het consumeren van dierlijk vet kun je suiker niet zo goed verteren. Ik heb gemerkt dat door plantaardig te eten suikerinname veel minder nare consequenties heeft. Mijn bloedsuikerspiegel stijgt daardoor veel minder snel ik merk dat ik er weinig last van heb. Toen ik nog niet plantaardig at, had ik veel meer last van suikerpieken. Ik keek de documentaire forks over knives op Netflix en daarin wordt inname van dierlijk vet echt in verband gebracht met diabetes door wetenschappers die dit hebben onderzocht. Diabetes wordt niet in verband gebracht met suiker maar vooral met het eten van dierlijk vet. Ze zeggen daarin ook dat de aanname dat diabetes door teveel suiker komt onzin is. Super interessant…

  • Auteur
   sharon 4 jaren geleden

   Hai Jantine, fijn dat je iets hebt gevonden dat voor je werkt! Gezond eten is altijd een goed idee 🙂 Ik heb mijn twijfels bij de conclusies uit de docu, maar dat geeft niet. Ik heb ook geen last van suikerpieken gelukkig 🙂 Liefs!

   • Jantine 4 jaren geleden

    Gelukkig maar?. Er zijn zoveel onderzoeken dat je soms ook niet weet wat klopt of niet. Het is een ontdekkingstocht ?

    • Auteur
     sharon 4 jaren geleden

     Ja dat ben ik helemaal met je eens!!! 😀 En we zullen het nooit helemaal 100% weten, dat ook nog eens haha. Gelukkig hoeft dat ook niet. Liefs!! xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*