‘Reset’ week dag 2: ontspan

Op deze tweede dag van mijn ‘reset’ week focus ik me op ontspannen. Het hoeft overigens niet per se vandaag, maar een dag deze week. Het leven nemen zoals het is en een beetje flexibel zijn, betekent dat ik niet precies weet wanneer ik extra de tijd neem om te ontspannen, maar het zal gebeuren. Het is een hectische tijd geweest en ik heb heel hard gewerkt om het nu iets minder druk te hebben, dus daar moet ik dan ook trouw in zijn. Dat wíl ik ook, gelukkig 😉

Een activiteit met mijn 2-jarige

Allereerst zal ik een activiteit inplannen met mijn 2-jarige, en dan geen boodschappen doen. Iets wat we allebei leuk vinden. En we zullen deze week extra vullen met memory spelletjes, autoracen en duplotorens bouwen, omdat we dat eventjes niet meer gedaan hebben. Telefoon weg, aan de kant, en even helemaal ‘reconnecten’.

Een activiteit met mijn twee kinderen

De afgelopen tijd, voor de vakantie begon, hebben we weinig samen gedaan buiten, erop uit. Vorig jaar deden we dat een stuk meer, maar het is sneller koud geworden en regenachtig, dus het kwam er even niet van. Ik kies momenten uit om even een stapje terug te nemen, me niet druk te maken over avondeten of brood bakken, en met z’n drietjes even iets leuks doen in het zonnetje, die als het goed is komende week wel schijnt. Misschien zelfs naar de speeltuin, vliegeren, wat dan ook. Wederom, reconnecten.

Een ontspannen boek lezen

Ik ga een boek uitkiezen die ik al eventjes wil lezen, maar waar ik nog geen tijd voor heb gehad. Ik heb er een aantal liggen, maar een voorwaarde is wel dat het boek niet te veel hersenwerk is. Dus geen boek over metabolisme, maar gewoon iets waar ik al een tijdje naar verlang.

Hey, jij ook hier?

Last but certainly not least. Momenten nemen om te bedenken hoe mijn man er ook alweer uitzag. Praten, koffie drinken, misschien samen wat Michael Mcintyre kijken! Misschien een koffiedate ergens, met onze 2-jarige erbij, maar hey, dat is maar één kind 😉


Echt connecten met de mensen om je heen? Leer je smartphone wegleggen…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *