Vlaflip bij de (paas)brunch – maken met kinderen

Vlaflip bij de (paas)brunch – maken met kinderen
22 maart 2020 sharon

De tijd vliegt en voor je het weet staat Pasen weer voor de deur. Ik houd ervan om iets speciaals te doen op deze dagen, en niet elk jaar hetzelfde. Op zoek naar inspiratie voor de paasbrunch, kwam ik leuke vlaflipjes tegen die een perfect voorafje zijn voor de scones die ik al wilde maken. Ik proef de lente als ik al die leuke Paastips doorscroll 🙂

Extra leuk als de kinderen een beetje kunnen helpen met de voorbereiding van de paasbrunch, en het ook echt lekker vinden. Mijn kinderen houden veel van ‘niet te gek’ en ‘naturel’, dus wij botsen soms met elkaar. Als ik scones maak, dan vraagt er altijd wel eentje waar de (doodnormale volkoren) boterham is. Of hij die mag. Maar, ik denk dat we met deze leuke brunch elkaar ergens in het midden ontmoeten. Zo niet, het gaat om het lekker samen aan tafel zitten. Altijd een win op deze manier, toch 😉

Vorig jaar bestond onze paasbrunch uit deze yoghurtbar, een groot succes wat we nog vaak herhaald hebben op mooie zondagen. We namen verschillende soorten yoghurt, mooie toppings en voldoende vers fruit en scheppen maar! Dan weet je zeker dat iedereen kan genieten van z’n favorieten. Allemaal leuk, maar deze moeder was alweer op zoek naar iets anders leuks, want ik houd ervan: nieuwe dingen uitproberen!

Gezien we deze weken allemaal thuis zijn en zeeën van tijd hebben om doorheen te komen, hebben we de vlaflip even getest. Alle kinderen wilden natuurlijk helpen, ze waren meteen enthousiast toen ze het woord aardbeien hoorden. Stiekem zijn dit soort kleine projectjes een hele toffe uitnodiging voor creativiteit en het ontwikkelen plus oefenen van smaak. Het is ook simpel, waardoor kinderen het gemakkelijk zelf kunnen en het daardoor ook beter onthouden (en nog een keer willen maken!).

Het recept voor de vlaflip

Goed, zo doen we het!

Je hebt 5-6 glaasjes nodig (of jampotjes). Neem een bak van je favoriete kwark, ongeveer 450 gram (het werd bij ons vanillekwark want de winkel had niks anders). Verdeel de kwark over de potjes.

Vervolgens pureer je 750 gram (diepvries)aardbeien. Verdeel de aardbeienpuree over de potjes.

Top vervolgens met de vanillevla (of blanke vla zoals wij deden, want ook de vanillevla was op vandaag 😀 ).

Maak het af met de mooie aardbeien. Wij hadden een doosje van 400 gram. Dit was het favoriete onderdeel van de kinderen. Snijd tot halverwege de aardbei vanaf de onderkant, zodat ze mooi op de glaasjes konden staan. De rest van de aardbeien hebben ze opgegeten.

(wil je je kinderen leren snijden, bijvoorbeeld om de kroontjes van de aardbeien er zelf af te kunnen halen, lees dan deze tips)

Bewaar het koud en serveer!

Nog even kort een boodschappenlijstje, wel zo handig:

  • 450 gram vruchtenkwark (bijvoorbeeld aardbeien of perzik) of vanillekwark
  • 750 gram (diepvries) aardbeien, ontdooid
  • 1 pak vanillevla of blanke vla
  • 250-400 gram aardbeien om te versieren en te snoepen

Doe mij maar iets minder suiker en onbewerkter graag!

Lees je dit allemaal en zou je graag een iets gezondere variant willen proberen? Dat kan natuurlijk.

In dat geval kun je voor de eerste laag 450 gram Griekse yoghurt nemen met een beetje honing en vanille essence. Die echte, stevige yoghurt bedoel ik dan.

Volgens pureer je de 1 kilo (diepvries)aardbeien.

Dan top je met wederom 450 gram Griekse yoghurt, en neem je de helft van de aardbeienpuree. Die roer je er doorheen, met een beetje extra honing naar smaak.

Bouw je laagjes en versier met de verse aardbeien 🙂

Klik hier als je graag alle tips wilt bekijken voor koken en bakken met kinderen, op de pagina van VoedZo Kleine Koks.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*