Ja maar, ik ben helemaal niet lenig, dus ik ga die oefeningen niet doen!

Onderdeel van de FIT! Challenge (Ook meedoen met de FIT! Challenge? Schrijf je hier helemaal gratis in.) die ik hier op Voedzo doe, is lenig worden. Ik wil zelf heel lenig worden en deel daar oefeningen voor. Dat hoeft niet jouw ambitie te zijn. Je kunt de oefeningen dan overslaan.

Lenig worden is wel een fijne skill. Net als sterk zijn en fit zijn. Voor veel oefeningen is het prettiger als je enigszins lenig bent. Je hoeft niet direct een split te kunnen. Mijn man is totaal niet lenig en soms zit hem dat in de weg met bijvoorbeeld crossfit oefeningen. Dat is niet handig, het belemmert zijn vooruitgang en uitvoering van sommige oefeningen.

Lenig worden, of rekken, kun je alleen doen door oefeningen te doen.

Ik heb al regelmatig gezien dat mensen de oefeningen niet willen doen (wat verder prima is natuurlijk), omdat ze niet lenig zijn. Buiten het feit dat je zelf mag weten wat je doet, mag je wel beseffen dat dat niet echt een goede reden is om iets niet te doen. Je kunt het niet willen doen of niet mogen doen (medisch). Maar een oefening niet doen omdat je niet lenig bent, is natuurlijk dubbel. Je doet de oefening namelijk juist om lenig te worden.

Mijn dochter loopt net. We liepen vandaag in de dierentuin en ze wilde graag veel zelf lopen. Ze viel, en een voorbijganger merkte op dat ‘hij dat allang zag aankomen’. Heel knap. Logisch natuurlijk. Want, wie wil leren lopen, valt. Je kunt niet leren lopen zonder te vallen. En je kunt ook niet leren lopen zonder te oefenen.

Zo is het met elke skill, ook de skills om fit te worden. Of het nu lenigheid is, kracht, of conditie.

Soms kan iets echt niet en dat is ok. Soms wil je echt iets niet, en dat is ook ok. Dat mag gewoon.

Maar iets niet doen, omdat je het niet kunt? Dat is onlogisch 🙂

Ook meedoen met de FIT! Challenge? Schrijf je hier helemaal gratis in.

Tags in het bericht
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *