Verschil in calorieën (kcal) verbranden met normale fiets en e-bike

Gister fietste ik 20 km met mijn normale fiets, Thule fietskar en kinderen. Van en naar school, speelafspraakjes, sport. Ik had al gedeeld dat ik gekozen heb om dit op mijn normale fiets te blijven doen. Ik heb 100% begrip dat mensen anders kiezen en wel lekker die e-bike gebruiken. Ieder doet wat bij hen past, qua medische conditie, afstand, frequentie en zin. Met andere woorden: ieder doet lekker waar die zin in heeft en dat is helemaal ok 🙂

Wél was ik benieuwd wat het verschil voor mij zou zijn, fietsen, e-bike of auto.

Afgelopen zomer huurden we een elektrische bakfiets (wat een mooi, mooi, mooi ding) en ik heb daar toen zo’n 30-35 km op gefietst. Ik heb zeker gezweet, moest zeker trappen. Ik hield ‘m op de ecostand. En wat heerlijk, die extra hulp. Tegelijkertijd voelde ik me nog vrij fit toen ik afstapte, iets wat ik niet zou hebben met een normale fiets (of bakfiets). Dus ik vroeg me af: wat is het verschil eigenlijk in energieverbruik?

Let op! Deze getallen zijn van heel veel factoren afhankelijk, waaronder gewicht, lengte, intensiteit. Het is dus een gemiddelde, een uitgangspunt.

1 uur op de e-bike: 259 kcal

1 uur op de fiets: 591 kcal

1 uur zitten: 107 kcal

1 uur slapen: 82 kcal

Calorieën van allerlei activiteiten kun je gemakkelijk checken op caloriecalculator.nl.

Wil je updates van nieuwe trainingen + mijn persoonlijke ervaringen, zodat je niks mist? Schrijf je dan in voor de FIT! challenge nieuwsbrief. Klik hier.

Tags from the story
, , ,
Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *