Cups – hoe werkt het?

Cups – hoe werkt het?
17 september 2019 sharon

Koken en bakken met cups zie je steeds meer terug, ook in Nederland. De komende tijd zal ik wat recepten met cups delen, dus eerst schrijf ik dit bericht speciaal voor degenen die daar nog niet zo gedreven in zijn.

Cups is een maateenheid die veel in Amerika wordt gebruikt. Het is een vaste maat, maar het is niet zo nauwkeurig als grammen. Het leuke van cups is, en daarom gebruik ik het ook, dat de wat minder precieze recepten heel gemakkelijk met cups gedaan kunnen worden. Deze recepten kun je dan snel en simpel maken, zonder gedoe met meten en wegen.

Het grootste pluspunt voor mij: mijn kinderen kunnen heel gemakkelijk gebruik maken van cups, dus voor hen wordt koken en bakken des te leuker.

Recepten die geschikt zijn voor cups, kunnen daardoor ook door kinderen zelf gemaakt worden. Zo kunnen ze net wat eerder al zelfstandig cakes, koekjes en muffins bakken. Mooie vaardigheden om te hebben, en ook erg leuk om te doen 🙂

Cups kun je vergelijken met de ‘theelepel’ maten die we hebben. In een recept wordt regelmatig gesproken over 1 eetlepel, 1 theelepel, 1/2 theelepel, etc. Bij kookwinkels en bijv. Xenos heb je daar ook maatschepjes voor.

Cups werken net zo, maar dan zijn ze wat groter. Ze zijn met 4, namelijk 1 cup, 1/2 cup, 1/3 cup en 1/4 cup. Ze zijn overal verkrijgbaar en niet duur. Je doet jezelf dan ook een lol om één keertje een setje aan te schaffen, dan heb je daarna veel meer plezier in de recepten die met cups werken.

Dit zijn ze bij Xenos (hier). Dit zijn ze bij Dille & Kamille. Je ziet ze weleens bij AH. Of Blokker (hier). En een heleboel op Bol.com:
Joseph Joseph Maatcupjes en KitchenBrothers, Joseph Joseph paars, Zuperzozial bamboe cups

Als je ze eenmaal hebt, is het een beetje scheppen, mengen en weer een cake gebakken! 🙂 Kind kan de was doen 🙂

Photo by Jasmine Waheed on Unsplash

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*