Intuïtief eten: Zo leer je eten je wanneer je honger hebt

Intuïtief eten: Zo leer je eten je wanneer je honger hebt
1 oktober 2022 sharon
In intuitief eten

Zorg goed voor je lichaam, eet wanneer je energie nodig hebt. Wil jij ook zo graag succesvol zijn? Succes heeft het nodig dat jij goed voor jezelf zorgt, luistert naar jezelf en dat je jezelf waardeert. Daarom:

  • Jij bent het waard om goed voor jezelf te zorgen.
  • Je lichaam is het waard om goed verzorgd te worden.

Eten geeft je energie om de dingen te doen die je wilt doen

Goed voor je lichaam en jezelf zorgen helpt je om te doen wat je moet doen en wat je wilt doen. Voedsel geeft je de energie om zowel je dagelijkse dingen te doen als de dingen die je leuk vindt.

Voed je lichaam met voldoende, rust, energie, voedingsstoffen en vocht. Als je dit niet doet, is de kans dat je hongergevoel zo overheersend wordt, dat de honger het wint van jouw wensen en wilskracht om in normale mate bewust gezond te eten. Leren om de eerste hongersignalen te herkennen, dit te eren en hier op in te gaan, is je eerste stap in het herstel van vertrouwen in jezelf en eten.

Honger is niet je vijand

Misschien zie je honger als een vijand waar je bang voor bent. Mogelijk heeft honger de controle over jou wel eens overgenomen, waardoor je meer hebt gegeten dan je wilde.

Een ander perspectief op honger is om het te zien als een signaal. Honger is de manier van  je lichaam om te communiceren over de basisbehoefte van het leven. Voedsel is de brandstof waarop wij functioneren.  Elke keer als je luistert naar je hongergevoel, en iets eet wanneer je honger hebt, eer en respecteer jij jezelf. Hierdoor groei je in zelfvertrouwen.

REFLECTIE IN JE JOURNAL
Onderzoek jouw relatie met honger. Heb je wel eens honger, maar sta je jezelf niet toe om te eten? Hoe voelde dat? Ben je weleens bang dat je honger krijgt?

Hoe ervaar jij je hongersignalen? Waar voel je die? Misschien voel je je leeg, of heb je een knorrende maag? Misschien voel je je wat energieloos, of een milde hoofdpijn?

Welke invloed heeft honger op jou? Je humeur, je concentratievermogen, je energieniveau?

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*