Intuïtief eten: Zo ben je blij in je lichaam

Intuïtief eten: Zo ben je blij in je lichaam
18 september 2022 sharon
In intuitief eten

Wees blij in je lijf, wees dankbaar voor alles wat je lichaam dagelijks voor je doet. Accepteer je genetische blauwdruk. Net zoals iemand met schoenmaat 40 nooit een schoen met maat 36 zal passen, is het net zo oncomfortabel om die verwachting te hebben over je lichaam.

Oncomfortabel is niet fijn

Er is al veel geschreven over respecteren, luisteren naar jezelf en je lichaam. En zoals het voorbeeld aangeeft, jezelf in iets drukken wat niet bij je past is, oncomfortabel.

Er zijn drie aspecten die je kunnen helpen om je verwachtingen om te buigen. Dat zijn verbinding, liefde en zorgzaamheid.

1 Verbinding gaat er over dat jij een team bent met je lichaam. Je gedachten (wie je bent) heeft je lichaam nodig om doelen te bereiken, om je wensen uit te voeren. En je hebt je gedachten nodig om sturing te geven aan je lichaam. Binnen sportteams en op de werkvloer zijn respecteren en luisteren vaak waarden die hoog aangeschreven zijn. Waarom? Omdat ze de kans op succes vergroten, het werkplezier vergroten en mensen de kans krijgen om te groeien. Jij bent een team met je lichaam.

2 Liefde gaat over het kiezen en uitwerken van dingen die goed voor je zijn, ook als heb je misschien de wens dat je er anders uit zou zien.

3 Zorgzaamheid betekent dat je keuzes maakt gebaseerd op liefde en verbinding. Keuzes die jou helpen om lekker te functioneren en te presteren. Keuzes waarbij je voelt dat je goed voor jezelf bent. Dit kan zijn dat je aandacht geeft aan jezelf. Dat je jezelf waardeert, dankbaar bent voor wat je lichaam voor je doet. Ook kan het zijn dat je gaat sporten omdat je weet dat je daar sterker, energieker en gezonder van wordt. Of dat je jezelf trakteert op een ontspanningsmassage, om even uit de drukte te komen en alles los te laten. Door te starten met zorgzaamheid zul je merken dat je fysiek en emotioneel gezonder wordt, waardoor je meer zult bereiken en een gevoel van vrijheid en succes zult ervaren.

Heb realistische verwachtingen over jezelf

Respecteer je lijf, zodat je je beter kunt voelen over wie je bent. Intuïtief eten is lastig als je onrealistische verwachtingen hebt over je uiterlijk en wanneer je veel te kritisch bent over hoe je lichaam eruit ziet. Het leren om verschillende soorten lichamen, ook die van jezelf, te waarderen, heeft tijd en intentie nodig.

Overdenking van vandaag

Heb je weleens sociale gelegenheden afgezegd omdat je je oncomfortabel voelde in je lichaam?

Wat kan jij doen om te groeien in vriendelijkheid naar je lichaam:
-Verbinding:
-Liefde:
-Zorgzaamheid:

Als je kinderen hebt, bedenk je dan wat het zou betekenen al wij respect voor het lichaam doorgeven, in alle diversiteit. Wat voor verschil zou dat maken voor toekomstige generaties?

Bedenk wat je kunt doen om nu te beginnen met het respecteren van je lichaam, precies zoals je er nu uitziet. Mogelijk ben je bang dat je in paniek raakt als je ziet dat je gewicht schommelt. bedenk dan wat je kunt doen om deze confrontatie te veranderen. Hierbij kun je denken aan het wegdoen van de weegschaal, kleding weg doen dat niet past, stoppen met negatieve gedachten over je lichaam of het lichaam van anderen.

Oefen met dankbaarheid voor je lichaam. Benoem de dingen die je lichaam voor je doet (ademen, luisteren, voelen, proeven, ruiken, etc).
-Sta stil bij de volgende vragen:
-Voel je je energieker?
-Voel je je sterker?
-Word je al positiever?
-Lukt het je om jezelf en je lichaam te benaderen als team?
-Wat kun je doen om in liefde te reageren naar je lichaam of naar jezelf?
-Hoe kun jij je zorgzaamheid vergroten
-Is er al een afname aan cravings?

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*