Ik houd van plaatkoeken en laagjestaarten. Ook al zijn wat meer werk, je moet tenslotte de lagen maken, ben je meestal zo klaar en ze zijn tot nu toe altijd verrukkelijk. Niet per se enorm gezond, wel heel lekker 😉 En met chocolade natuurlijk!
Dit heb je nodig
Voor de bodem:
- 125 gram cashewnoten
- 100 gram kokosrasp
- 125 gram Medjoul dadels (zonder pit)
Voor de vulling:
- 150 gram Medjoul dadels (zonder pit)
- 100Â gram gesmolten kokosolie
- 100 gram ahornsiroop van goede kwaliteit
- 1 tl Keltisch zeezout
- 1/2 tl vanillepoeder (van een vanillestokje)
Voor de chocoladelaag:
- 50 gram gesmolten kokosolie
- 20 gram cacaopoeder
- 2 el ahornsiroop van goede kwaliteit
Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Doe de gratis VoedZo challenge!
Zo maak je het
Neem een vierkante vorm van 18-20 cm. Bekleed deze met bakpapier. Doe de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine. Laat het draaien tot het plakkerig is. Verdeel de bodem over de vorm en druk deze aan. Zet de vorm in de vriezer terwijl je de vulling maakt. Doe alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine en laat deze draaien tot het één geheel is. Verdeel de vulling over de bodem en zet deze weer in de vriezer. Wacht dit keer tot de vulling hard geworden is en maak dan de chocoladelaag. Meng alle ingrediënten voor de chocoladelaag en verdeel deze over de vulling. Laat de plaatkoek opstijven in de koelkast. Snijd de koek in stukken als deze helemaal hard is (ongeveer 2-3 uur). Bewaar de koek afgesloten in de vriezer.
Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Doe de gratis VoedZo challenge!
Comments (19)
Ziet er super lekker uit! Eén vraagje…zou je de cashewnoten in de bodem ergens anders door kunnen vervangen? Mijn vriend is allergisch voor noten dus in deze versie mag hij m niet…
- Auteur
zonnebloempitten of pompoenpitten of een mix? Succes! Hennepzaad kun je ook toevoegen aan de mix 🙂
Lijkt me heerlijk! Ga ik ook zeker eens proberen. 🙂
Deze heb ik gemaakt en het is gewoon té lekker… ik kan er haast niet vanaf blijven! Gelukkig heb ik het grootste deel in de vriezer gedaan 🙂 Mijn man is gek op de ‘miljonairskoek’, wat natuurlijk super ongezond is. Deze komt erg dicht in de buurt en zelfs mijn man vind het heerlijk!
- Auteur
geweldig!! bedankt voor het laten weten 😀
Heerlijk. Hoe lang kun je hem ong in de diepvries bewaren?
- Auteur
Ik denk als je ‘m goed afdekt wel een paar weken 🙂
Ziet er erg lekker uit.
Heb nog wel een vraag, wat is Keltisch zout en kan je dat vervangen door gewoon zout of zeezout?- Auteur
Ja hoor! 🙂
Kun je de siroop vervangen door honing?
- Auteur
Ja hoor!
Deze koek tweemaal gemaakt. Onwijs lekker. Ik heb eenmaal medjool dadels gebruikt en de tweede keer Turkse dadels. Met de medjool is de koek lekkerder.
Hallo Sharon,
vandaag heb ik jou recept gemaakt van N0-bake karamel zeezout.
Ik vroeg me af, gebruik jij voor de chocolade, gewone cacaoa poeder of raw cacaoa?Dank je wel alvast voor je reactie!
Groet, Pierrette
- Auteur
Hai! Ik gebruik normale cacao 🙂
Ik heb de eerste 2 lagen in de vriezen staan, de dadelkaramel is overheerlijk. Alleen ik vraag me echt af hoe het je lukt om de vulling boven op de bodem te krijgen. Op het moment dat ik het wilde verdelen, scheurde de bodem. uiteindelijk is mijn vulling en bodem 1 brij geworden. zal qua smaak wel goedkomen, maar heb je tips voor de volgende keer.
- Auteur
Je zou de bodem de volgende keer een kwartiertje in de vriezer kunnen zetten, dat helpt wel 🙂 Ik hoop dat ie nog net zo goed smaakt, maar dat verwacht ik ook wel 😀 xx
Yumm… kan niet zo lang wachten tot het klaar is hoor! Een vriendin maakte deze ooit op een feestje en ik was zo onder de indruk. Ik heb nu agave ipv ahorn gebruikt en wat dadelstroop toegevoegd EN een laagje pindakaas op een helft om te vergelijken welke kant het lekkerst is..
- Auteur
haha! En??? 🙂
Zeker weten super toevoeging: grove pindakaas!