American chocolate chip cookies

Afgelopen weekend bakte ik chocolate chip cookies met mijn kinderen! Het werd een beetje een troepje dit keer, dat gebeurt soms met kinderhandjes, maar dat hoort erbij πŸ˜‰ Mijn kinderen zijn bijna 2 en 4, en zij vinden het leuk om dingen in de kom te scheppen en mijn 4-jarige vindt het leuk om te kneden, zodat haar handen vies worden. Daarom wilde ik een recept maken waarbij je gewoon alles in één keer in een kom gooit, kneden maar, vormen, bakken en klaar. Dit is zo’n recept πŸ˜‰ Ik heb een glutenvrije versie helaas nooit geprobeerd. Ik heb hele grote koeken gemaakt, maar je kunt ook degelijke kleine maken πŸ™‚ Ze zijn echt wat Amerikaans, knapperig van buiten en zacht van binnen.

Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diΓ«ten en afvallen?Β Doe de gratis VoedZo Challenge!

Dit heb je nodig

110 gram roomboter op kamertemperatuur of kokosolie
125 gram palmsuiker
1 ei
200 gram speltmeel
160 gram gehakte chocoladestukjes
1 tl vanillepoeder
1/2 tl baking soda
1/2 tl wijnsteenbakpoeder

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe alle ingrediΓ«nten in een vorm en kneed het tot een mooi koekjesdeeg. Vorm koekjes. Leg ze op de bakplaat en zet ze 10-12 minuten in de oven. Laat ze helemaal afkoelen en bewaar ze het liefst afgedekt op een bord, in een trommel worden ze snel zacht, zeker als ze nog warm zijn wanneer je ze erin doet.

Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diΓ«ten en afvallen?Β Doe de gratis VoedZo Challenge!

Join the Conversation

33 Comments

  1. says: Karin

    Zoooo lekker! Gemaakt met vivani dark orange daar de pure vivani op was. Maar wat is dit goed uitgevallen, zeg. Deze koekjes zijn onze nieuwe favoriet. Bedankt Sharon! ?

  2. says: Angeline delaby

    Ze zagen er zo lekker uit dat ik deze ook klaargemaakt heb. En mmm, wat zijn ze heerlijk.
    Ik heb wel het ei vervangen door een halve banaan. De roomboter werd sojaboter. Palmsuiker werd kokosbloesemsuiker en het speltmeel werd havermeel. Ohja, en ik deed er 1 el cacaopoeder bij πŸ˜‰
    Ikzelf EN de kindjes zijn er verzot op.

    Groetjes, Angeline

    ps: volgende keer een ander variant (ik experimenteer graag)

  3. says: Matty

    Heerlijk! Ook met emmermeel of volkorenmeel! En chocola vervangen door dadels en hazelnootjes is ook een hit hier! Dank voor het recept zeer blij mee!

  4. says: Jasmijn

    Ik heb ze ook gemaakt. Ik heb ze alleen iets te lang gebakken. Waren helemaal knapperig geworden, ook vanbinnen. Had niet genoeg chocola dus aangevuld met gehalte amandelen. Vielen wel goed in de smaak. En de lol van het bakken met mijn zoontje van bijna 3 is ook leuk! Maar de twixrepen blijven bij ons wel favoriet!

  5. says: Anita

    Het lukt me nooit om koekjes te maken maar deze zijn geweldig gelukt en zo makkelijk en snel gemaakt. Ze zijn super lekker en ga het echt vaker maken! Bedankt voor dit recept ik en m’n gezin zijn er super blij mee!

  6. says: Afra

    Vorig weekend de cookies gemaakt en mijn vriend was er gek op! Ik vroeg me wel af of het normaal was dat het deeg ontzettend plakt. Ik snap dat het een rommeltje wordt, maar het bleef gigantisch plakken aan mijn handen! Kon er bijna geen cookies meer van vormen…

    1. says: sharon

      Hai! Je kunt altijd je handen nat maken en dan de koekjes vormen, je zult merken dat het dan wel lukt πŸ™‚ Waarschijnlijk zijn ze net iets te vochtig geworden, maar met deze tip lukt het alsnog πŸ™‚ xx

  7. says: Annemieke

    Bij mij waren de koekjes na 12 minuten nog erg zacht. 10 minuten erbij gedaan en nog niet veel harder geworden. Uiteindelijk na bijna 30 minuten werden de koeken wat harder.

    1. says: sharon

      Dat is wel heel erg lang! Al zijn ze sowieso nog zachter als ze in de oven staan, afkoelen doet ze ook hard worden. Was dat het misschien? Hoe waren ze nu afgekoeld?

      1. says: Annemieke

        Helaas waren ze wat aan de droge kant en brokkelde ze flink uitelkaar. Dat moet te verhelpen zijn met nog beter kneden alleen dat ze zo zacht waren weet ik niet wat ik er aan kan doen. Waren na 12 minuten ook slecht van kleur.. Wie weer ligt het aan mijn oven

  8. says: Esther

    Ik heb geen vanillepoeder in huis, maar wel zelf gemaakt vanille-extract:) kan ik het hierdoor vervangen? Of moet ik dan de verhoudingen aanpassen aangezien ik dan iets ‘vasts’ door iets vloeibaars vervang?

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *