NIEUW BOEK! Gewoon Lekker Afvallen: een praktisch handboek om gezond met eten om te leren gaan

NIEUW BOEK! Gewoon Lekker Afvallen: een praktisch handboek om gezond met eten om te leren gaan
3 april 2019 sharon

Vol trots presenteer ik mijn nieuwe boek: Gewoon Lekker Afvallen! Een boek dat al in mijn hart zat voordat we naar Amerika gingen, met een prachtige boodschap dat sinds die tijd ontwikkeld is, aangevuld, verstevigd, uitgediept, verhelderd. Het is mijn persoonlijke proces geweest, naar een gezond lichaam én een gezonde relatie met eten. Na mijn zwangerschap wilde ik me geen restricties opleggen qua eten (jak), maar ik wilde wel eten wat ik wilde, ik wilde genieten én ik wil voor mezelf zorgen en gezond zijn. De grote vraag: kan dat allemaal samen?

Het antwoord is ja, dat kan. Met liefde! Liefde voor jezelf, met geduld, zachtmoedigheid en verdraagzaamheid. Als je weer een keer teveel chocolade hebt gegeten, heb je niet meer ‘haat’ nodig voor jezelf of chocolade. Wat je nodig hebt is jezelf zo leren liefhebben en begrijpen wat je waard bent, dat je beseft dat jezelf misselijk eten aan chocolade niet iets is waar jij jezelf een plezier mee doet. Misselijk zijn is tenslotte onprettig. De focus is niet ‘minder chocolade’ maar de focus is mezelf beter begrijpen, mezelf meer lief hebben, leren voor mezelf zorgen en weten dat ik het waard ben om me goed te mogen voelen!

Liefde is het antwoord. Mijn bron van liefde vind ik in God.

In Romeinen 2:4 staat dat God ons met zijn liefde en goedheid tot inkeer wil brengen. Hij verandert niet door te straffen. Hij verandert door zijn onbegrensde goedheid, geduld en verdraagzaamheid. Dit geldt ook voor ons 🙂 Dat is het goede nieuws.

Vrouwen op dieet zijn geneigd zichzelf te straffen. We veroordelen onszelf vanwege een te hoog gewicht, een ongezonde keuze of een slechte eetdag. De straf kan bestaan uit uithongeren, veel sporten of extreem gezond eten. Wanneer we onszelf straffen onthouden we onszelf liefde. Liefde is juist wat we nodig hebben om gezonde keuzes te maken. (komt uit Gewoon Lekker Afvallen).

Daarnaast: gezondheid wordt snel puur lichamelijk bekeken. Echter, je kunt lichaam, ziel en geest niet los van elkaar zien. Ze hebben alles met elkaar te maken. Een gezond lichaam helpt een gezonde ziel en geest. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We hebben het vaak over gezond eten en beweging. Een leuke verrassing: een goed sociaal leven heeft een bijzonder gezonde uitwerking op je lichaam. Denk aan lagere ontstekingswaarden, lagere bloeddruk, gezondere stofwisseling (yes!), minder kans op verkoudheid, etc.

Er is zoveel meer. En we zíjn ook zoveel meer dan alleen ons lichaam en alleen ons uiterlijk 🙂 Gelukkig!

‘Vriendelijke uitspraken zijn als een honingraat, zoet voor het verstand en medicijn voor het lichaam’ (Spreuken 16:24 Het Boek)

Gewoon Lekker Afvallen is een praktisch stappenplan on gezond met eten om te leren gaan. Stoppen met regels en restricties, en leren luisteren naar je lichaam. Je lichaam is geschapen om je te helpen. Wanneer je leert en snapt hoe dat werkt, kun je in vrijheid en op een goede manier met eten omgaan 🙂

Klik hier om het boek te bestellen.

En laat me weten wat je ervan vindt!!

Liefs 🙂

Comment (1)

  1. liesbeth 5 jaar geleden

    Geweldig boek!
    Van voor tot achter al helemaal doorgespit. Eerste boek wat voor mij zo bevrijdend is. Ik las en las en las. En iedere keer dacht ik; oh! ja!! ja!! Ik heb hem uit, maar ik zal hem nog iedere keer lezen en erbij pakken. Een aanrader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*