Het beste advies bij m’n astma

Tijdlang heb ik gezocht naar manieren om met gezond eten mijn astma te verhelpen. En mijn chronische bijholteontsteking trouwens ook. Alles geprobeerd (ok, niet letterlijk alles, maar wel veel) en ik was vastberaden. Al eerder schreef ik over hoe je niet alle kwaaltjes weg kunt eten (zie hier). En ook dat ik nog steeds astma heb en dat dat ook gewoon ok is. Mijn idee dat je alles maar kunt oplossen met voeding is gewoon geen realistische gedachte en dat weet ik nu.

Het is wel waar dat er zeker gezondheidswinst te behalen is op het gebied van voeding. Voor de één ook meer dan de ander. Goede voeding is belangrijk. Het is een perfecte basis voor een goede gezondheid, naast lekker slapen, water drinken en een goeie dosis soulfood (dingen doen die je leuk vindt en lieve mensen om je heen waar je waardevolle relaties mee kunt hebben).

Mijn allerbeste natuurlijke oplossing voor mijn astma is: zwanger zijn. Wanneer ik zwanger ben, heb ik nergens last van. Zo heerlijk is dat, wat een vrijheid.

Maar, zoals je weet is dat niet een hele praktische oplossing op lange termijn. Mijn andere beste tip die ik ooit gekregen heb is dus van mijn longarts: medicijnen. En de praktijkondersteuner bij de huisarts die me nog eens lief wees op de mooiigheid van medicijnen.

Ja, maar zuivel moet je toch gewoon weglaten? Dan komt alles goed heb ik gelezen! Dat heb ik ook gelezen en jaren geprobeerd, maar niet alles wat we lezen, werkt ook voor iedereen. (en sommige dingen werken helemaal niet)

Ik waardeer zo de toevoeging van de medische wereld. Ik ben blij dat ik die medicijnen kan gebruiken, zodat ik een gewoon leven kan lijden met minimale aanpassing.

Goede voeding kan enorm veel doen voor je gezondheid, en soms is het verschil nihil. Als de aanpassing voor jou nihil is, maar wel een enorme aanpassing, verandering, weglaten van allerlei voedingsmiddelen, strikt dieet, veel beperkingen, etc, is het zelfs de vraag of het het wel waard is voor zo’n kleine verbetering tot geen verbetering.

Ik weet dat het voor mij weinig doet, dus ik ga gewoon voor mijn medicijnen. Dat komt met heel veel vrijheid, en weinig gedoe.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *