Mijn keerpunt op weg naar de beste gezondheid, het beste gewicht, vol zelfverzekerheid

Mijn keerpunt op weg naar de beste gezondheid, het beste gewicht, vol zelfverzekerheid
9 april 2017 sharon
In zelfbeeld

Toen ik mijn zwangerschapskilo’s van kindje nummer 2 niet goed kon kwijtraken (na kind 1 vlogen ze bijna allemaal vanzelf weg), kwam ik terug bij het dieetdenken waar ik zo lang vrij van was. Ik leerde dat het hebben van een dun lichaam niet zorgde voor een relaxter zelfbeeld. Als de kilo’s er weer bij zijn, is het zelfbeeld weer ongeveer zoals ‘vroeger’. Daarom blijf ik maar schrijven dat afvallen niet leidt tot een beter zelfbeeld. Afvallen is niet de oplossing voor een beter zelfbeeld. ‘Was ik maar dunner’ leidt niet tot een beter zelfbeeld. Wanneer je afvalt wordt het zeker makkelijker om positief over jezelf te denken (dit komt omdat het meer geaccepteerd is in de maatschappij), maar als dat positieve denken alleen maar is omdat je bent afgevallen, dan ligt je zekerheid in je gewicht en niet in je goeie zelfbeeld.

Di├źten

Dat betekent ook, dat wanneer je aankomt, die oude gedachten weer terugkomen. Voor mij betekende dit dat ik weer probeerde af te vallen, op m’n hoeveelheden te letten, etc. Ik probeerde wat de eerste keer werkte, maar helaas zonder uitkomst. Het is geen geheim, ik ben een hele slechte di├źter. Ik kan niet tegen honger. Nu weet ik beter, maar ik dacht lang dat je honger moest hebben om af te vallen.


Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, di├źten en afvallen?┬áDoe de gratis VoedZo Challenge!


Een beetje wijzer

Gelukkig was ik niet meer de tiener die ik vroeger was. Hoewel mijn gedachten over mijn gewicht en lichaam niet gezond waren (waarmee ik bedoel, ik vond het niet mooi, ik wilde dat ik dunner was want dan zou alles beter zijn, ik staarde in de spiegel naar de extra geplakte kilo’s en werd niet blij), ben ik door de jaren heen wel ouder en een klein beetje wijzer geworden.

Weg met toxische gedachten

Dat is het moment dat ik besefte dat ik meer waard ben dan dat. En ik besloot het dit keer geheel anders te doen. Ik maakte de beslissing om mezelf boven ‘mijn looks’ te zetten. Ik besloot toxische gedachten niet meer te accepteren. Schuld over wat ik eet, hoeveel ik eet, hoe mijn dag was en wat ik wel en niet gedaan heb, sta┬áik niet meer toe. Schaamte over gewicht, uiterlijk en eten is┬ániet meer acceptabel. Ik weigerde langer een vijand te zijn van de weegschaal en ik weigerde de spiegel mijn ‘lelijke’ kanten te laten zien, alleen nog maar de mooie, mijn favoriete kanten. Ik weiger mezelf te zien als ‘niet goed genoeg’ of ‘veel te veel’.

Doen wat ik wil

Ik besloot meer na te jagen wat ik leuk vind, waar ik van geniet, mensen om me heen te hebben die ├ęchte vrienden zijn en daar ook tijd voor te maken. Ik eet wat ik lekker vind en waar ik zin in heb, ik heb alle ‘gezonde voedingsregels’ laten gaan en de tijd in de keuken sterk teruggedrongen. Ik beweeg zoals ik het leuk vind, zoals ik ervan geniet en op de manier zoals ik er echt blij van word.

Gezonde keuzes in vrijheid

En het leuke is. Dankzij die ontdekkingstocht waarin ik alleen doe wat ik wil doen, geniet ik niet alleen veel meer van mijn leven, maar heb ik ook een natuurlijke zin om te bewegen, buiten te zijn, vrienden op te zoeken, quality time met mijn gezin te hebben, gezond te eten, te picknicken, BBQ-en, voldoende te slapen, momenten volledig voor mezelf te kiezen, te luisteren naar mijn lichaam.

Niet langer zijn het regels of het doen omdat het hoort, maar ik doe wat ik doe omdat ik het wil doen. In alle vrijheid ­čÖé


Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, di├źten en afvallen?┬áDoe de gratis VoedZo Challenge!


Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*