Frisse neuzen halen met de kinderen in coronatijd

Normaal zouden wij elk weekend eropuit zijn met dit prachtige lenteweer, hoe meer hoe beter zo ongeveer. Ik vind dat avontuur zo heerlijk. Musea, strand, natuurgebieden. Oh, en de tulpen in deze tijd, heerlijk!

Deze video maakten we vorig jaar in Julianadorp, waar je heerlijk door de bollenvelden kunt fietsen en vervolgens op het strand kunt eindigen. Fantastisch!

Sterker nog, normaal houden we al onze uitjes en ontdekkingen bij op deze site: NederlandsGlorie. Zo leuk vinden we het. Maar zoals je begrijpt ligt dat nu even volledig stil.

Maar dat alles is nu even niet. Gelukkig mag je wél nog naar buiten, als er niemand in het gezin verkouden is. Dat is hier niet het geval, dus wandel en fiets ik in ons dorpje + buitengebied in m’n eentje, en doe ik dat ook af en toe met de kinderen samen.

Hoewel ik eerder bewust de keuze heb gemaakt om geen elektrische fiets te kopen, merkte ik dat het nu toch tijd was. Waarom? Ik heb geen auto tot mijn beschikking (die neemt mijn partner fulltime mee overdag) en met alle kinderen, een groeiende buik en zwemles, sportles en spelende vriendjes, was het niet altijd meer te overzien. En mijn favoriet: even er lekker op uit gaan, iets verder dan normaal, maar wel gewoon in het buitengebied.

Zelf fiets ik dat met gemak, maar met allerlei kinderen op je fiets en rond je heen, kan dat behoorlijk zwaar en stressvol zijn. Dus vonden we een mooie bakfiets op Marktplaats die het mogelijk maken even een rustig veldje wat verder weg te vinden voor een picknick, een potje voetbal of een vliegersessie. Of een honkbaltraining, even rennen, of door de natuur zwieren. Dat alles terwijl die frisse neus in de wind steekt 🙂

Even een andere locatie, even ontladen, even tot rust komen, even wat anders. Deze uitstapjes zijn niet voor de conditie (alhoewel, soms wel), maar des te meer voor een fijn psychisch welzijn.

Gelukkig mag het en kan het, en kunnen we allemaal binnen de richtlijnen kiezen wat past en wat we nodig hebben om deze periode door te komen.

(lees ook: het is ok om niet ok te zijn)

Succes allemaal <3

(Behoefte aan wat meer structuur voor de avondmaaltijden? Klik hier voor een gratis planner voor een week lang avondmaaltijden!)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *