Nieuwe challenge voor kracht: opdrukken, opdrukken, opdrukken!

Ik ben hier altijd goed in geweest. Voor een vrouw dan. Gemiddeld gezien.

Opdrukken. Ik zat op turnen en dan kun je opdrukken. Ik had nog nooit van de ‘vrouwen’ manier (op je knieën) gehoord tot veel later.

Toen ik een aantal maanden met een personal trainer trainde, was ik wel blij dat deze bestond, overigens. Maar ook daar was het snel weer ‘gewoon opdrukken’.

Ik heb het nu al een eeuwigheid niet gedaan, en deze week begin ik weer. Het is zo lekker simpel en makkelijk te integreren met pilates (de kortingscode is nog geldig!!) en rekoefeningen, dat het bijna vanzelf zou moeten gaan (ha!).

Daarnaast kan mijn dochter vanuit hang zichzelf volledig optrekken met haar hoofd boven de stang. Dat inspireerde me om ook wat meer m’n best te doen 😉 Als ik dat ooit kan, dan ben ik nog trotser dan zij nu is, denk ik. Want ik moet daar heel hard voor oefenen en trainen. Ik weet hoe moeilijk het is. Maar dat geeft niet. Het is niet erg om je kinderen te laten zien dat je iets niet kan, en dat je dan goed en hard oefent, en dan beter wordt, en het leert.

Lees hier alles over de FIT! challenge (ook hoe je op de hoogte blijft).

Hoe ga ik dit doen, en hoe kun jij het doen?

  • Kijk hoe vaak je kunt opdrukken (als het niet lukt, probeer dan op je knieën)
  • Neem elke dag een moment om dit aantal 3 keer te doen – elke dag 1 erbij.

Ik heb net gekeken hoe vaak ik kan opdrukken. Ik haalde de 9. Dus, vandaag doe ik 3×9 push ups. Morgen doe ik 3×10. Overmorgen 3×11. Als ik het niet meer red in de laatste sessie, dan ga ik op mijn knieën verder. Hoe dan ook: je maakt altijd je setjes af.

Succes!!

Tags in het bericht
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *